Bob Cool 25 jaar in dienst!

Bob Cool 25 jaar in dienst!

Onze trouwe kracht Bob Cool, 25 jaar in dienst!

Wat in 1985 begon als tekenaar B en inmiddels gegroeid is tot Projectadviseur draait al meer dan een kwart eeuw mee bij Volantis. Van het tekenen met kalk inkt en het finetunen met scheermesjes tot 4D en Revit. In deze 25 jaar heeft Bob een hele reis gemaakt door Volantis.

Onze trouwe kracht Bob.
Bob is getrouwd en trotse vader van 2 prachtige dochters. “Het is een tijd geleden” lacht Bob toen we de vraag via Microsoft Teams (vanwege het thuiswerkbeleid Corona) stelde hoe hij bij Volantis terecht is gekomen. Na het afronden van de HTS meet-en regeltechniek, is Bob in militaire dienst gegaan en via zijn vriendengroep en klasgenoot terecht gekomen bij Volantis. 25 jaar geleden was het team kleiner, we zaten met 13 mensen midden in een groot herenhuis in Venlo. We groeide en verhuisde naar de Huiskensstraat en inmiddels zitten we in dit prachtige eigen ontworpen gebouw, Villa Flora.
Ieder kantoor had zijn charme, ook de locatie. In mijn eerste jaren zat de frietkraam om de hoek en was het iedere dinsdag frietdag met mijn vaste bestelling: friet speciaal en een frikandel.

Een kwart eeuw, met vele mooie hoogtepunten.
Als ik nu terugdenk in de 25 jaar is er veel veranderd, je moet je voorstellen dat we geen Revit hadden, geen 3D, geen virtual reality. We konden klanten niet rondleiden door hun nog niet bestaande gebouw. We tekende met kalk inkt de gebouwen en middels scheermesjes corrigeerde we de tekeningen. Ook begon ik mijn carrière in een kleinschaliger team wat hele gave uitjes met zich meebracht. De Europese weekenden weg zal ik nooit meer vergeten. De heer Holla, toenmalig directeur, ging eerst zelf de reis afleggen, zo wist hij zeker dat het tip/top verzorgd was. Zo hebben we het EK/WK gezien en op een mechanische stier gezeten en de strijd aan gegaan met de Belgen. Lachend zei Bob: “Ik zag meer blauw dan oranje”. Ook het weekend Praag ter ere van het 65 jaar bestaan was een hoogtepunt.
De minder leuke moment waren het plotselinge overlijden van een 41 jarige collega aan een hartstilstand. In deze periode was alles vreemd en zag je ook hoeveel steun je van je collega’s krijgt.

Waarom 25 jaar Volantis?
Ik heb in die 25 jaar vele leuke collega’s gehad en ook op dit moment staat er een goed team. Je spreekt elkaar aan, er heerst geen hiërarchie en een open deuren cultuur. De succesfactor van mijn functie is de variatie. Ik heb gevarieerd werk en ben van A tot Z betrokken bij een project. Het mooiste aan mijn vak is het uiteindelijke tastbare resultaat. Van het daadwerkelijk uittekenen en adviseren hoe een gebouw eruit mag te komen zien tot het opleveren, kortom je toegevoegde waarde is zichtbaar.

Toekomst..
De communicatie gaat erg snel, denk aan draadloos en sensoren. Het werk wordt alleen maar uitdagender, want Nederland blijft een grote uitdaging houden op het gebied van gasloos en electra. Inhoudelijk gaan bio centrales en windmolens de toekomst van mijn vak verbreden en ik ben benieuwd hoe de netten dit in de toekomst aan kunnen. Kortom volop perspectief en op naar de volgende 25 jaar.

Bob, namens alle collega’s en partners gefeliciteerd en het was een eer om je in klein gezelschap op je thuiswerkplek te mogen verrassen!

Benieuwd welke carrière perspectieven Volantis te bieden heeft?

Neem dan gerust contact op met:

Maud Willems
HR Manager
m.willems@volantis.nl
06 51565757

Contact

  • The Netherlands