Volantis BREEAM-NL Expert en Assessor

Volantis BREEAM-NL Expert en Assessor

BREEAM-NL keurmerk

BREEAM-NL is een afgeleide van het internationale BREEAM en wordt in Nederland beheerd door de Dutch Green Building Council (DGBC). BREEAM-NL is de meest complete en gecertificeerde methodiek voor het meten van de duurzaamheid van nieuwe gebouwen, bestaande gebouwen, gebieden en sloopprojecten.

Uit onderzoek en praktijkervaring blijkt dat een gebouw met een BREEAM-NL certificering een meerwaarde heeft ten opzichte van soortgelijke gebouwen zonder certificering. Dit uit zich in onder andere in:
– Reductie van operationele kosten.
– Aantoonbare meerwaarde.
– Goed voorbereid op de toekomst.
– Betere productiviteit en gezondheid.

Wilt u een duurzaam gebouw ontwikkelen cq. renoveren op basis van het BREEAM-NL keurmerk? Dan zijn onze BREEAM-NL experts en assessors u graag van dienst.

VOLANTIS BREEAM-NL EXPERT
Om u altijd behulpzaam te kunnen zijn in het behalen van het BREEAM-NL certificaat is Volantis opgeleid als expert én assessor. Als onafhankelijke, integere en nauwgezette partij zal Volantis uw project in de passende duurzame banen leiden. Als expert bereidt Volantis het assessment (beoordeling) van uw gebouw voor en/of adviseert u over de acties die nodig zijn om het certificaat te verkrijgen. Hierbij zijn naleving van bouwregelgeving, richtlijnen en voorschriften erg belangrijk. Volantis verzamelt het benodigde bewijsmateriaal, waarover de assessor zijn oordeel moet geven. En indien nodig maken wij de diverse berekeningen en motivaties als bewijsmateriaal.

VOLANTIS BREEAM-NL ASSESSOR
Als assessor voert Volantis de integrale beoordeling uit van het ingediende bewijsmateriaal waarbij het kwaliteitsbewustzijn centraal staat. Hiervan wordt een rapport opgesteld dat wordt ingediend bij de DGBC. De DGBC voert op haar beurt daar kwaliteitscontroles op uit en geeft na goedkeuring het certificaat af.

Meer info over:

  • BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie (voor de beoordeling van kantoren, onderwijsgebouwen, retail/winkels, industriële gebouwen, woningen, logiesgebouwen en bijeenkomst gebouwen)
  • BREEAM-NL In-Use  (voor de monitoring van de duurzaamheidsprestatie van bestaande gebouwen)

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Linda Franken
Linda Franken
Consultant/ projectleider
l.franken@volantis.nl
06- 2033 38 69

Contact

  • The Netherlands