Business unit manager Consultants

Business unit manager Consultants

Volantis
Ingenieurs, Design en Consultancy Groep Volantis ontzorgt, inspireert en verrast in elke fase van de levenscyclus van (bedrijfs)gebouwen en productiemiddelen: vanaf ontwikkeling tot realisatie en onderhoud met als uitgangspunt “The Natural Step” oftewel circulair.
Volantis is een spin in het web, een ketenregisseur die samen met opdrachtgever en architect het hele projectteam, inclusief toeleveranciers, bij de hand neemt om zo circulair en gezond mogelijk te bouwen. We komen met slimme oplossingen waarbij we grenzen durven te verleggen. In het kader van toekomstig hergebruik zorgen we natuurlijk ook voor zaken als materiaalpaspoorten en remontageplannen.

We zijn compact georganiseerd en spelen snel en flexibel in op elke uitdaging. Onze expertise is verdeeld over diverse Business Units. De missie van Volantis is ‘Change the perspective’, oftewel anders denken, beter doen. Wij zijn creatief en durven gebaande paden te verlaten om te innoveren en daarmee te komen tot betere, slimmere, efficiëntere, effectievere en/of duurzamere oplossingen.

Volantis is georganiseerd via 6 Business Units. Een van de 6 business units is Volantis Consultants en bestaat ruim 8 jaar. Volantis Consultants heeft diverse specialismes in huis: Omgevingsmanagement, Bouwfysica, Brandveiligheid en Circulariteit. Vanuit onze multidisciplinaire insteek creëren we -samen met de ruim 80 collega’s uit de Volantis Groep-  vele grote, complexe, uitdagende en vaak spraakmakende adviesvraagstukken. Inmiddels mag deze jonge groep met 16 getalenteerde consultants met trots zeggen dat ze de afgelopen jaren steeds met meer dan 30% gegroeid zijn (en ook zo verwachten te blijven groeien) en bouwen dagdagelijks verder aan onze duurzame missie! Jij als business unit manager bouwt verder mee aan deze innovatieve groeiende afdeling met een coachende, menselijke blik om het maximale uit onze talenten te halen.

Jouw team
Het betreft een geheel nieuwe groeiende functie, we spelen in op de groei, maar ook op de verandering in onze teams. Onze teams zijn steeds meer divers, met diverse drijfveren en verschillende levensfases. Onze groep is nog een jonge groep, maar wel uitermate gedreven, vol energie en werkend vanuit één teamgedachte: “Met elkaar” is de spiegel die wij ons steeds voorhouden waar iedereen elkaar vertrouwen geeft en zelfstandig laat werken.

Jouw rol
We vinden goed werkgeverschap enorm belangrijk, we proberen alle talenten uit onze mensen te halen zodat ze zich blijven ontwikkelen en continu getriggerd raken. Jij als Manager weet met jouw ervaring als geen ander hoe je teamleden coacht en laat groeien. Naast dat je de sparringpartner bent op projectmanagement niveau krijg je energie van verbinden en geeft totale aandacht aan de individuele drijfveren en ambities van je collega’s en team.

Een greep uit je takenpakket

 • Het aansturen, maar bovenal coachen van je teamleden;
 • Projectmanagement, zorgen dat je team in “control is”;
 • Processen optimaliseren en innoveren;
 • Je krijgt energie om de Volantis Groep extern als multidisciplinair adviesbureau te positioneren.
 • Je bezoekt bestaande en potentiële klanten, tevens coach je je teamleden op commerciële vaardigheden;
 • Aannamen en selecteren van nieuwe collega’s en stuurt op de doorstroming en doorontwikkeling van collega’s;
 • Samenwerken optimaliseren met een duidelijke effectieve communicatie;
 • Je springt in op de ontwikkelingen van de markt.

Kortom jij bent de sparringpartner die invulling kan geven aan de ambitieniveaus van onze opdrachtgevers en die oog heeft voor innovatie. Naast de inhoudelijke kennis is relatiebeheer en commercie erg belangrijk. Je gaat actief de markt benaderen en zet Volantis Consultants verder op de kaart. Daarnaast coach en inspireer je onze junioren, “met elkaar” is de spiegel die wij ons steeds voorhouden.
De standplaats is Eindhoven, Venlo of Geleen en bent bereid om te reizen tussen deze vestigingen.

Jij bent..
Volantis vindt jouw persoonlijkheid het belangrijkste, wie jij bent. Daarnaast zijn de volgende criteria van belang:

 • Je hebt een HBO/WO (bij voorkeur: technische, bouwkundige, bouwfysica of milieukundige) opleiding afgerond;
 • Ervaring met het leidinggeven van een team;
 • Ervaring met het werken in projectteams met externe opdrachtgevers en adviseurs;
 • Je begrijpt de adhoc wereld van consultants en de dynamische flow omtrent het registreren en factureren van declarabele uren;
 • Je weet snel het vertrouwen te winnen, communiceert duidelijk en transparant;
 • Jij hebt ervaring in een consultancy omgeving en weet projecten zelfstandig te managen.

Wat mag je verwachten
We blinken uit in onze kernwaarden, onderzoekend, oorspronkelijk en ondernemend. Let’s innovate, let’s do it better! De cultuur is te typeren als open en vriendelijk wat al 2 jaar beloond is met de titel: “De aantrekkelijkste werkgever van Noord-Limburg”  We geven veel vertrouwen en vrijheid wat zorgt voor een goede werk-privé balans. Jij bent de regisseur van niet alleen de projecten en je team, maar ook van je agenda! We doen veel aan teambuilding vanuit alle disciplines en hebben een Volantis Academy opgericht waar je continu leert van totaal verschillende onderwerpen. Hier worden zowel interne als externe kennis voor ingevlogen. Vanzelfsprekend hoort hier een goed salaris en arbeidsvoorwaardenpakket bij!.

  Upload je CV als PDF, DOC of DOCX:

  Werken bij Volantis

  Maud Willems

  HR manager

  m.willems@volantis.nl
  +31 0651565757

  Wij zijn Volantis

  Contact

  • The Netherlands