Circular Design Group

Circular Design Group

Circular Design Group

Tijdens het Cradle-to-Cradle-congres in Venlo op 22 maart 2017, is de Circular Design Group officieel van start gegaan. Een initiatief van Volantis (ingenieursbureau en specialist op duurzaamheid), DeJaTech (energiesystemen), B|A|S Research & Technology en Hotraco Group uit Horst  aan de Maas(besturingstechniek in de bouw). Het doel is om samen met kennisinstellingen nieuwe circulaire materialen, systemen en concepten te ontwikkelen voor industriële gebouwen en hun omgeving. Het initiatief past in de opzet van Techno Valley Limburg. De kennis en business zullen gebundeld worden in Villa Flora.

De Circular Design Group en haar partners brengen de slimste geesten uit de academische wereld, professionele organisaties en industrie bij elkaar om frisse ideeën te creëren en met die deskundige kennis en ervaring SNELLER en BETER nieuwe oplossingen te maken.

Met behulp van hun eigen engineers, marketeers en business developers, zal samen met studenten en onderzoekers op een nieuwe innovatieve wijze samengewerkt gaan worden. Deze werkwijze zal leiden tot nieuwe circulaire producten, diensten en concepten op de gebieden van energie, water, materialen, procesbeheersing, klimaatbeheersing en flexibele en circulaire gebouwen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan innovatieve energieopwekking, waterzuivering, ontwikkeling van biologisch afbreekbare materialen, sensortechnologie en klimaatbeheersing.

Klanten zijn stakeholders uit de gebouwde omgeving, intermediairs en projectontwikkelaars. Verder ook de industrie en bedrijven in logistiek & agro en onderwijsinstellingen, die op een circulaire wijze hun gebouwen willen vernieuwen en uitbreiden.

Er wordt nauw samengewerkt met een aantal partners waaronder kennisinstellingen (zoals Fontys, HAS, Zuyd Hogeschool, Avans Hogeschool en TU Eindhoven). Het initiatief wordt mede ondersteund door de Regio Limburg Noord en de Provincie Limburg.

Naast het samen ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe producten, diensten en concepten zal er ook gewerkt worden aan onderzoek en het opstellen van business cases.

Meer informate is te vinden op www.circulardesigngroup.nl. Voor vragen, kunt u ook terecht bij Joris Ketelaars (j.ketelaars@volantis.nl), 06-12187373.

Contact

  • The Netherlands