Naam stagiaire : Bart Scholten
Onderwijsinstelling : Fontys Hogeschool Eindhoven
Opleiding : Werktuigbouwkunde
Waarom Volantis :

In mijn zevende semester van mijn opleiding mocht ik stage gaan lopen. Ik wilde graag bij een ingenieursbureau stage lopen dat vele kennisdisciplines heeft. Volantis is hier naar mijn mening erg geschikt voor.

Stageopdracht : Het schrijven van codes die automatisch de benodigde gegevens opvragen, verwerken en visualiseren voor Volantis Insights. Volantis Insights is een dashboard dat op verschillende manieren naar het energieverbruik van gebouwen kijkt.
Ervaring bij Volantis :

Ik vond het erg fijn om in de werksfeer van Volantis te werken. Ik was vrij om mijn eigen werkmomenten te bepalen en zolang ik m’n werk uitvoerde, was alles verder helemaal prima. Nadat ik gedurende een aantal weken gewend was geraakt aan op kantoor werken, kon ik wegens het coronavirus thuis gaan werken. Dit was even een onwennige periode, maar ik werd wel genoeg betrokken bij planning overleggen, waardoor ik me wel nog steeds verbonden voelde met Volantis. Na een bepaalde periode kon ik toch weer op kantoor werken, wat naar mijn mening wel fijner was. Ik ben dan ook erg blij dat ik voor de zomerperiode en vakantie een baan als werkstudent aangeboden heb gekregen.

Leukste moment
bij Volantis
: Aan het eind van mijn stageperiode was er een presentatie en overleg ingepland met een instelling die gebruik maakt van Volantis Insights. Naast het dashboard dat toen werd gepresenteerd, mocht ik mijn onderdeel ook presenteren. Ik vond het wel erg tof dat ik hier de mogelijkheid voor heb gekregen, aangezien ik hier een aantal maanden aan heb gewerkt en ik op deze manier merkte dat waar ik aan heb gewerkt direct in gebruik wordt genomen en dat er ook buiten het bedrijf interesse voor is!