Naam stagiaire : Luck van Gils
Onderwijsinstelling : Avans hogeschool te ‘s-Hertogenbosch
Opleiding : Bouwkunde
Stageopdracht : In mijn examen jaar heb ik als afstudeeropdracht het onderwerp verduurzaming gekozen. De cases die ik hierbij opstelde was het verduurzamen van de Nederlandse bebouwde omgeving naar de doelstelling van het Klimaat akkoord van Parijs.

Het eindproduct dat ik hierbij voor ogen had, was een renovatiegids voor particuliere woningeigenaren, waarin geïnformeerd werd over de komende wetwijzigingen en aanpak van de overheid om de bebouwde omgeving te gaan verduurzamen.

 

Voor deze opdracht had ik begeleiding nodig van een bouwkundige firma die zelf ook met het thema duurzaamheid bezig is. Al snel kwam ik kijkend in mijn woonregio Eindhoven uit bij Volantis BV.

Het afstudeertraject dat ik gezamenlijk met Volantis opgesteld heb, bestond uit vier dagen zelfstandig werken aan het afstuderen, waarbij ik binnen de gehele organisatie en het brede scala aan expertises, mijn vragen kwijt kon. En een dag stagewerk waardoor ik ervaring kon opdoen als bouwfysicus.

Ervaring bij Volantis : Mijn ervaring tijdens de stageperiode bij Volantis vond ik zeer leerzaam. De expertises en kennis die Volantis in huis heeft, hebben een grote bijdrage geleverd aan het eindproduct, welke ik met succes heb mogen verdedigen.

Mede door mijn enthousiaste en vriendelijke collega’s die met passie hun werkzaamheden uitoefenen, het gevarieerde werk dat je mag verrichten voor een prima loonstrook, ben ik na mijn schoolcarrière het gesprek aan gegaan over een vervolg. En met succes, want ik kan nu mijn eigen passie voor de bouw uitoefenen als junior consultant in het team van Volantis Consultants.