Naam stagiaire : Rik Storm
Onderwijsinstelling : Hogeschool Zuyd te Heerlen
Opleiding : Bouwkunde
Waarom Volantis :

Voor mij was de keuze tussen architect, bouwkundige en constructeur niet duidelijk. Bij de zoektocht naar een geschikt stagebedrijf, heb ik dan ook gezocht naar een bedrijf dat alle disciplines in huis heeft. Hierdoor ben ik uitgekomen bij Volantis BV.

Stageopdracht :

Ik heb tijdens mijn stage uitgezocht hoe clash controles op een soepele, efficiënte en professionele manier uitgevoerd kunnen worden tussen de verschillende disciplines binnen Volantis, zodat de doorstap kan worden gemaakt naar het “BIM-level 2” niveau.

 

Ervaringen Volantis Ik heb bij Volantis stagegelopen op de afdeling Building & Structures (B&S). Ik twijfelde in eerste instantie erg over mijn keuze, omdat ik graag gevarieerd werk en ik had het gevoel dat het werk bij Building & Structures erg eenduidig zou zijn. Gelukkig bleek niks minder waar. Zo heb ik naast mijn onderzoek ook nog:

  • Bouwkundige- en constructieve tekeningen gemaakt;
  • Constructieve berekeningen gemaakt;
  • Een adviesrapport geschreven voor het gebruik van een bouwwerk dat oorspronkelijk bedoeld was als een tijdelijk bouwwerk;
  • Een planning en kostenopzet uitgewerkt;
  • Verscheidene opnames ter plaatse gemaakt;
  • Een flat gecontroleerd op scheurvorming in de vloeren en windverbanden;
  • Ontwerpen gepresenteerd voor opdrachtgevers;
  • Revit-families opgezet / aangepast;
Het leukste Volantis moment Tijdens mijn stage vlogen de weken voorbij. Dit kwam uiteraard door al mijn gezellige collega’s, maar ook door de grotendeels zelf invulbare planning. Ik had namelijk zelf de mogelijkheid om aan te geven waar mijn interesse lagen. Kortom de vrijheid en het vertrouwen wat je krijgt zorgt dat je je snel ontwikkelt.