Naam stagiaire : Ward Somers
Onderwijsinstelling : Avans Hogeschool te ‘s-Hertogenbosch
Opleiding : HBO Bouwkunde
Stageopdracht : Voor mijn afstudeeropdracht heb ik vanuit de Circulair Design Group (CDG) onderzoek gedaan naar BioBased gevels. De focus in de bouwwereld is tegenwoordig voornamelijk gericht op energiebesparing, terwijl de materialisatie van gebouwen door de steeds energiezuinigere gebouwen een steeds grotere rol gaat spelen bij milieubelasting (zie afbeelding 1).

 

 

 

 

Afbeelding 1: Impact materialen in relatie tot energiezuinigheid gebouwen

Om meer aandacht en inzicht te creëren voor het BioBased bouwen, heb ik een beoordelings- en vergelijkingstool opgezet. Met deze tool is het mogelijk om in uiteenlopende situaties te bepalen welke gevel het gunstigste is om te gebruiken (zie afbeelding 2).

Ervaring bij Volantis :

Het afstuderen bij de CDG heb ik zeer prettig ervaren. Door de aanwezigheid van andere (multidisciplinaire) studenten, was er altijd de mogelijkheid om te sparren en nieuwe inzichten te verkrijgen. Daarnaast heb ik door de begeleiding op maat van Joris Ketelaars het afstudeeronderzoek met succes afgerond. Na het behalen van mijn bachelor kreeg ik direct de kans om als werkstudent in dienst te treden bij Volantis Consultants. Hier houd ik me voornamelijk bezig met bouwfysica en (brand)veiligheid. Om mezelf op dit vakgebied verder te specialiseren, ga ik volgend schooljaar starten met de pre-master voor Building Physics and Services.