Hout, hét bouwmateriaal van de toekomst

Hout, hét bouwmateriaal van de toekomst

Hout, hét bouwmateriaal van de toekomst

Hout is het bouwmateriaal van de toekomst. Naast dat bouwen met hout enorm veel CO2 bespaart, is dit bouwmateriaal een stuk lichter dan beton en staal. Dit leent zich goed voor prefabricage. Complete modulaire houten ruimtes kunnen, binnen onder perfecte omstandigheden, volledig worden afgemonteerd. Vervolgens zijn deze modules razendsnel op de bouwplaats te monteren.

Volantis heeft reeds een aantal houtbouw projecten afgerond en zoekt de grens op met een kijkje naar “nachhaltiges bauen” bij partner Derix te Niederkrüchten! Markus Steppler (DERIX) vertelde ons meer over hun bouwmethodes. Houten bouwdelen bestaan uit minimaal drie kruislings ten opzichte van elkaar gelijmde (CLT) lamellen. Tevens worden er gelamineerde houten liggers en gekromde spanten vervaardigd, waarmee grote overspanningen mogelijk zijn. CLT is dan wel minder zwaar, maar zeker niet minder sterk. De sterkte-gewichtsverhouding van hout is vergelijkbaar met die van staal, en zelfs hoger dan die van beton.

DERIX produceert ook kant-en-klare woningmodules. Op modulaire wijze wordt bijvoorbeeld een complete studio op locatie t/m de kozijnen en de sanitaire ruimtes afgewerkt.

Met een bewuste keuze voor houtbouw, kan er per kubieke meter 1,1 ton CO2 worden bespaard. Wij zijn overtuigd van de circulaire kwaliteiten van hout als bouwmateriaal.

Meer informatie

Heb je vragen of wil je meer weten over dit onderwerp?
Neem dan gerust contact op met:

Tom Cremers
Technisch Commercieel Manager
t.cremers@volantis.nl

Contact

  • The Netherlands