Information Architect – Young Professional

Information Architect – Young Professional

Ben je net afgestudeerd of enkele jaren ervaring en interesse om je IT | Informatica skills in te zetten in een echte MKB organisatie? Een organisatie die kijkt naar je krachten en interesses?

Volantis investeert volop in de Business Unit Information Architects met als standplaats Venlo. Deze afdeling is een belangrijke pijler voor de toekomstige groei. Door de interne multidisciplinaire expertise heeft je team een goed beeld van de gebruikersvraag. De combinatie van zowel bedrijfskundige als vakinhoudelijke IT skills én kennis van het werkveld van onze klanten zorgen ervoor dat Volantis de klant optimaal ontzorgt. We denken proactief mee in oplossingen, dit alles met het oog op kostenbesparing en efficiency. Wij krijgen GRIP op informatie. Het werkgebied bevindt zich voornamelijk op Asset Lifecycle Information Management en Building Information Management (BIM) waarbij engineering, maintenance en projectmanagement aan bod komen. Het is een generalistische rol waar elementen als business analyse, functioneel ontwerp, projectmanagement, implementaties en programmeren aan bod komen. Het is geen probleem als je nog niet op alle gebieden ervaring hebt, we zijn een organisatie die kijkt vanuit je interesses, ambities en persoonlijkheid.

Kortom Volantis Information Architecture is toonaangevend op het gebied van information management en asset lifecycle information management. 

Kenmerkend voor deze vacature is het brede pallet aan werkzaamheden en doorontwikkeling tot een consultant. Een greep uit je werkzaamheden:

 • Je draagt bij aan functionele-en technische ontwerpen;
 • Je verzorgt implementaties, instructies en beheert de (partner) omgeving;
 • Maken van koppelingen met verschillende applicaties (zoals SAP, Ultimo, Topdesk, Office etc.), je bent bekend met integratiestandaarden en verdiept je continu in nieuwe mogelijkheden;
 • Analyseren van (big) data en ontwikkelen van dashbords en reportingssystemen. Je bent in staat om aan de hand van grote hoeveelheden data, statistische analyses op te stellen om voorspellingen en inzichten op het gebied van onderhoud op te stellen;
 • Integreren van subsystemen;
 • Vertalen van klantwensen naar protocollen die nauwkeurig beschrijven welke stappen genomen moeten worden;
 • Jij implementeert softwareoplossingen, analyseert en definieert informatiebehoeften van onze partners.

Kortom je bent afwisselend bezig met technische, projectmatige en sociale aspecten waar door innovatie ook kansen op het gebied van coderen en algoritmen liggen.

De information architect beschikt over:

 • Je hebt een vakgerichte Bachelor/Master afgerond, bij voorkeur richting Bedrijfskunde, Informatica, Data Intelligence, Data Science of Industriële Automatisering.
 • We zoeken een “young professional” die het karakter heeft om door te groeien tot een consultant, dus we nodigen zowel schoolverlaters als IT’ers/Bedrijfskundige met enkele jaren ervaring uit.
 • Kennis van AUTODESK producten is een pré.
 • Kennis van reporting services, regular expressions, .net en VBScripting is een pré.

Jij weet duidelijk te communiceren, werkt graag zowel in een team als zelfstandig. Door je flexibele houding en planmatige blik weet jij je collega’s te verrassen en inspireren. De uren zijn bespreekbaar tussen de 24 en 40 uur.

Wat mag jij verwachten?
Wij zijn Volantis Information Architects, een van de meest vooruitstrevende kennisorganisaties op het gebied van document management systemen en asset lifecycle information management (ALIM). Werken bij ons betekent werken in een moderne, inspirerende en unieke omgeving. Je ruim 55 collega’s stralen passie en plezier uit, waar onze drie kernwaarden centraal in staan: Onderzoekend, Oorspronkelijk en Ondernemend. Je voelt bij binnenkomst direct de professionaliteit en innovatie van Volantis. Met trots kunnen we dan ook zeggen dat jouw toekomstige kantoor ons visitekaartje is, dit alles met een duurzaam perspectief. De afgelopen jaren zijn we sterk gegroeid en hebben we unieke diensten toegevoegd. De groei en innovatie zorgen voor voldoende toekomstperspectief en ontwikkelingsmogelijkheden waar jij als persoon centraal staat.
Uiteraard hoort hier een passend salaris en goede secundaire voorwaarden bij. Buiten leuke, deskundige collega’s, besteden we veel aandacht aan teambuilding en overdracht aan kennis.

Volantis maakt graag kennis met jou! Als Information Architect weet jij dat een reactie via onderstaand formulier voor ons het meest efficiënt is. Niettemin: heb je een vraag of ben je nieuwsgierig, bel gerust of kom eens langs voor een kop koffie en bel 06-51565757.

Upload je CV als PDF, DOC of DOCX:

Upload je Motivatie als PDF, DOC of DOCX:

Werken bij Volantis

Wij zijn Volantis

Contact

 • The Netherlands