Junior data analist en engineer – meet en regeltechniek

Junior data analist en engineer – meet en regeltechniek

Junior data analist en engineer

Meet en regeltechniek

Bij Volantis beheren we anders. Wil je weten hoe? Kom dan op gesprek!

Onze afdeling Systems & Energy in Eindhoven zoekt per direct een Junior data analist en engineer – meet en regeltechniek.

Bij Systems & Energy denken we vanuit de behoefte en het belang van de klant. De klantrelatie wordt door onze kwaliteit van dienstverlening en betrouwbaarheid uitgebreid tot een duurzame partnerrelatie. Wij zoeken iemand die vanuit dat perspectief denkt en werkt, op een zakelijke, nuchtere wijze.

Volantis zorgt ervoor dat er ècht preventief onderhoud gepleegd wordt in plaats van reactief correctief onderhoud. Door middel van een continu verbeteringsproces wordt er gewerkt aan energiebesparingen, comfort optimalisatie en voorspelbaar onderhoud. Door middel van de ontwikkeling van ons eigen analyse platform, waarbij de “big data” in de gebouwde omgeving verzameld wordt, kunnen we continuous commissioning in de praktijk brengen! Zodoende zijn wij in staat de concepten en theorie te koppelen aan de praktijk.

Voel je je aangetrokken door deze werkwijze? Ben je leergierig en heb je de ambitie expertise op dit gebied te verwerven? Dan is de volgende vacature binnen de Business Unit Systems & Energy van Volantis iets voor jou: Medewerker Beheer en Onderhoud.

Wat zoeken wij?

Een Junior data analist en engineer die ondersteunt bij de uiteenlopende beheer projecten. Door het doen van analyses, (mede) ontwikkelen van nieuwe algoritmes en het controleren van de installaties in de praktijk in teamverband. Iemand die door nauwe samenwerking in teamverband kennis kan vergaren. En, last but not least, iemand die goed kan samenwerken in een enthousiast en gedreven team van collega’s waarbij kennisdeling, kwaliteit en initiatief hoog in het vaandel staan.

Wij denken aan iemand met het volgende profiel:

 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau
 • Je hebt affiniteit met installatie techniek/gebouwautomatisering
 • Je hebt affiniteit met programmeren
 • Kennis van programmeren en machine learning is een pré

Persoonlijke eigenschappen:

Leergierig, je bent in staat zelfstandig nieuwe kennis te vergaren en toe te passen. Creatief en doortastend, je bent altijd op zoek naar nieuwe functionaliteiten binnen het analyse platform en weet deze ook te realiseren.

Diensten Volantis Services

 • Monitoren en optimaliseren van de installaties in relatie tot energieverbruiken, onderhoud, klimaat en gebruikerservaring.
 • Het analyseren van klachten, storingen om te komen tot lange termijnoplossingen voor vermindering van klachten en storingen.
 • Het verlagen van het energieverbruik, waarbij ook de ervaring van de gebruiker gemonitord wordt (energiebesparing mag niet leiden tot klachten).
 • Begeleiding realisaties door inzet kwaliteitsinspecteurs en commissioning.
 • Contractbeheer van onderhouds- en servicecontracten.

Wat mag jij verwachten?

 • Een uitdagende baan.
 • Een inspirerende en creatieve werkomgeving.
 • Behulpzame, kundige, creatieve en innovatieve collega’s.
 • Begeleiding in jouw persoonlijke ontwikkeling door onze eigen professionele coach.

Volantis beschikt over uitstekende gereedschappen met software waarmee we al onze inspecties, metingen en commissioningswerkzaamheden rapporteren, tot en met een arsenaal aan meetapparatuur om bijvoorbeeld installaties door te meten, te loggen of voor thermografie.

Arbeidsvoorwaarden

Volantis biedt goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, die worden afgestemd op het profiel van de kandidaat. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder andere 29 vrije dagen, flexibele werktijden en ruime ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden. Het betreft een fulltime dienstverband. Standplaats voor deze functie is Eindhoven.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je per e-mail contact opnemen met Bart Brankaert (b.brankaert@volantis.nl)

Heb jij interesse en wil je aan het werk binnen ons team? Stuur dan direct je CV met een motivatiebrief naar: b.brankaert@volantis.nl