Naam stagiaire : Wouter Wijnen
Onderwijsinstelling : Zuyd Hogeschool
Opleiding : Built Environment, Bouwkunde
Waarom Volantis :

De stage die ik heb doorlopen was vooral gericht op oriëntatie om een keuze te maken voor mijn definitieve studierichting. Ik wilde graag mijn constructieve kennis verbreden. Ik kende het bedrijf Volantis al van naam en van gebouw en ben me verder gaan verdiepen in hun mogelijkheden. Al snel kwam ik erachter dat het werkveld van Volantis goed zou kunnen aansluiten bij de stage die ik zocht.

Stageopdracht :

Het doel van de stage was kennis maken met de werkzaamheden bij een constructief ingenieursbureau. Wat voor werkzaamheden doet een modelleur / constructeur en wat komt er allemaal bij kijken?

Verder ben ik aan de slag gegaan met het parametrisch ontwerpen d.m.v. Dynamo en dit te koppelen met constructieve kennis. Van daaruit ben ik bezig geweest met het vertalen van een belasting op een poer naar een volledig geautomatiseerde berekening en tekening.

Ervaring bij Volantis :

Al voordat ik bij Volantis binnenkwam merkte ik al dat er veel aandacht gericht werd op stagiaires. Dit vond ik een fijne en vertrouwelijke ervaring. Ik werd meteen geholpen bij een vraag en de samenwerking was perfect. Dat stimuleerde mij extra om mijn taken goed voor elkaar te krijgen.

De begeleiding is goed geregeld. Naast het werk dat een constructeur vanuit het bureau doet, ben ik ook mee op pad geweest naar bedrijven. Daardoor heb ik een prima beeld gekregen van het constructiewerk. Hierdoor heb ik ervaren hoe berekeningen en tekeningen vorm krijgen in de praktijk en dat de constructeur een belangrijke schakel is in de bouwwereld. Ze zijn creatief en proactief en denken mee in oplossingen.

Volantis heeft zeker een sfeervolle en prettige werkomgeving, met enthousiaste en geïnteresseerde collega’s. Ik voelde me geen stagiaire, maar een collega. Ik werd overal bij betrokken. Iedere student zou ik een stageplek bij Volantis aanbevelen.

Leukste moment
bij Volantis
:

Dat ik ondanks een lastige corona tijd toch mijn stage kon afmaken. De laatste weken kon ik net als alle anderen thuiswerken. Ik kreeg begeleiding op afstand en heb zo mijn stage zeer succesvol kunnen afronden.

Daarnaast was er ook een leuk momentje toen ik erachter kwam dat de directie secretaresse een vriendin is van mijn moeder. Achter de schermen werd er dus al over me gepraat….de wereld blijft klein.