Project SUPERLOCAL finalist bij The Innovation in Politics Awards 2020

Project SUPERLOCAL finalist bij The Innovation in Politics Awards 2020

Project SUPERLOCAL finalist bij The Innovation in Politics Awards 2020

Het project SUPERLOCAL in het Kerkraadse Bleijerheide is finalist bij The Innovation in Politics Awards 2020! SUPERLOCAL is door het Innovation in Politics Institute gekozen tot finalist in de categorie ‘Ecology’. “We vinden het een eer om bij de tien meest gewaardeerde kandidaten te horen. Het is een bevestiging van de uitstekende samenwerking met alle partners in het project. We zijn op de goede weg met dit unieke project en dat wordt in Europa ook gezien. Uiteraard gaan we voor de eerste plek,” aldus Wethouder Tim Weijers op de website van SUPERLOCAL. In totaal waren er bijna vierhonderd inzendingen voor negen categorieën.

 

De circulaire gebiedsontwikkeling te Bleijerheide is onderdeel van IBA Parkstad. Door o.a. materialen te hergebruiken, zuinig met energie en slimmer met water om te gaan, wordt in de Voorterstraat een duurzame leefomgeving gecreëerd.

In opdracht van woningcorporatie HEEMwonen, is Volantis als hoofdconstructeur verantwoordelijk voor de constructieve veiligheid. Zowel voor het nieuw te bouwen deel als voor het “gestripte” deel zijn grondige stabiliteit- en sterkte berekeningen gemaakt. Dit renovatieproject is volledig door Volantis uitgewerkt in een 3D BIM model verwerkt. Daarnaast heeft Volantis Consultants de onderdelen brandveiligheid, akoestiek en energiezuinigheid op basis van de huidige wet- en regelgeving gewaarborgd. Volantis heeft tijdens de uitvoering een verdere rol in de vorm van de bewaking van de verificatie van ontwerp en uitgangspunten.

Meer informatie

Heb je vragen of wil je meer weten over dit onderwerp?
Neem dan gerust contact op met:

Tom Cremers
Technisch Commercieel Manager
t.cremers@volantis.nl

Contact

  • The Netherlands