Project SUPERLOCAL winnaar The Innovation in Politics Awards 2020

Project SUPERLOCAL winnaar The Innovation in Politics Awards 2020

Project SUPERLOCAL winnaar The Innovation in Politics Awards 2020

Het Kerkraadse project SUPERLOCAL heeft The Innovation in Politics Awards 2020 gewonnen! SUPERLOCAL won in de categorie ‘Ecology’. “Fantastisch dat we als Kerkrade met SUPERLOCAL hebben gewonnen,” zegt verantwoordelijk wethouder Tim Weijers van de gemeente Kerkrade. “De prijs is een mooie bekroning voor de uitstekende samenwerking en vernieuwingsdrang die we met z’n allen getoond hebben. Met gepaste trots zien we dat dit bijzondere project, dat in Bleijerheide ook bijdraagt aan de leefbaarheid van deze wijk, ook ver buiten onze regio gezien en gewaardeerd wordt. Mijn dank en felicitaties gaan uit naar onze projectpartners,” aldus wethouder Weijers.

De circulaire gebiedsontwikkeling te Bleijerheide is onderdeel van IBA Parkstad. Door o.a. materialen te hergebruiken, zuinig met energie en slimmer met water om te gaan, wordt in de Voorterstraat een duurzame leefomgeving gecreëerd.

In opdracht van woningcorporatie HEEMwonen, is Volantis als hoofdconstructeur verantwoordelijk voor de constructieve veiligheid. Zowel voor het nieuw te bouwen deel als voor het “gestripte” deel zijn grondige stabiliteit- en sterkte berekeningen gemaakt. Dit renovatieproject is volledig door Volantis uitgewerkt in een 3D BIM model verwerkt. Daarnaast heeft Volantis Consultants de onderdelen brandveiligheid, akoestiek en energiezuinigheid op basis van de huidige wet- en regelgeving gewaarborgd. Volantis heeft tijdens de uitvoering een verdere rol in de vorm van de bewaking van de verificatie van ontwerp en uitgangspunten.

 

Meer informatie

Heb je vragen of wil je meer weten over dit onderwerp?
Neem dan gerust contact op met:

Tom Cremers
Technisch Commercieel Manager
t.cremers@volantis.nl

Contact

  • The Netherlands