Dok 40 Eindhoven

Dok 40 Eindhoven

Uitgangspunten

Daar waar de Eindhovense industrie floreerde is ondertussen een woonwijk ontstaan. Aan de kop van het Eindhovens kanaal, direct tegen de binnenstad. Aan de bestaande Havenstraat en Havensingel zijn stadswoningen gebouwd, passend bij de omliggende bebouwing, overgaand in een appartementengebouw welk aansluit bij de architectuur van de oude industriële bebouwing aan het kanaal. Woningen helemaal van deze tijd, met een industriële touch en het gevoel van het Eindhoven van weleer. Hier hoort een unieke industriële vormgeving met de karakters van de geschiedenis. Kortom een project waar Volantis zich in vast bijt.

Diensten Volantis

Volantis is adviseur en maakt onderdeel uit van het projectteam, geleid door Huybregts Relou. In het ontwikkeltraject kwamen vele specialismes van ons aan bod: bouwfysicia, brandveiligheid en akoestiek. Bij dit alles is rekening gehouden met het huidige niveau ten aanzien van duurzaamheid en energie. Integraal is continu rekening gehouden met de hoge wegverkeersbelasting aan de kanaaldijk, de ontsluiting aan naastgelegen bebouwing en noodzakelijke verbindingen met de onderliggende parkeergarage. Een ding is zeker, de shed daken zijn uniek, niet alleen qua aanzicht maar zeker in het kader van brandveiligheid en bouwfysische detaillering waar we onze kennis en specialisme hebben kunnen laten zien.

Resultaat

Ons team Volantis Consultants is erg blij met het resultaat. Gemma Sluijsmans, Senior Consultant: “Dit is een geslaagde gezonde, duurzame en energiezuinige herontwikkeling op een fantastische plek in het midden van Eindhoven, waar bewoners prettig kunnen wonen. Je woont centraal, hebt goede faciliteiten en de bereikbaarheid is uitstekend. Het is een compacte sfeervolle wijk binnen een stad”.

Project

  • DOK 40

Sector

  • Alle sectoren

Enkele opdrachtgevers

  • Huybregts Relou
Volantis Systems & Energy
Ivo Blezer

Ivo Blezer

Senior Adviseur / Manager Systems & Energy

i.blezer@volantis.nl
+31 (0)6 11 70 75 03
+31 (0)77 400 55 15

Systems & Energy

Vanuit de Business Unit Systems & Energy zoeken wij naar systemen die niet alleen comfort, veiligheid en gezondheid bevorderen, maar ook zorgen voor een positieve footprint op de omgeving en het milieu. Systems & Energy is expertpartner voor zowel conceptueel ontwerp (VO), definitief ontwerp (DO) als uitvoering (voorbereiding en installatie) en beheer en management. Met de focus op Industrie, Zorg, Onderwijs en Overheid.

Contact

  • The Netherlands
Share This