Renovatie en nieuwbouw Clusius College Alkmaar

Renovatie en nieuwbouw Clusius College Alkmaar

Uitgangspunten:

Het Clusius College in Alkmaar wenst een modern onderwijsgebouw- en omgeving te realiseren die de verwondering en nieuwsgierigheid van de leerlingen/deelnemers stimuleert. Om dit te verwezenlijken, zal het onderwijs anders moeten worden georganiseerd dat het traditionele onderwijs. De structuur moet aan de ene kant mogelijk maken dat de leerling zijn eigen leerarrangement doorloopt, maar moet tegelijkertijd volop gelegenheid bieden tot samenwerking en ontmoeting. Om het onderwijs zoals beschreven het beste te kunnen faciliteren, beoogt men op de locatie een flexibele structuur te realiseren waarmee de kleinschaligheid van het onderwijs benadrukt wordt.

Diensten Volantis:

Het project betreft de renovatie en uitbreiding van het hoofdgebouw bestaande uit:

  • Kantoren;
  • Collegezalen en onderwijsruimten;
  • een gymzaal;
  • een voedings- en techniekhal.

Volantis heeft hiervoor het ontwerp en advies gerealiseerd ten aanzien van de E- en W-installaties, duurzame energie, bouwfysica en brandveiligheid.

Resultaat:

Er is een duurzame huisvesting gerealiseerd, die past bij groen onderwijs. Het Clusius College geeft uiting in de nieuwe huisvesting aan het groen onderwijs door binnen de budgettaire mogelijkheden een duurzaam gebouw te realiseren.

Het project van het Clusius College Alkmaar wordt als praktijkvoorbeeld gebruikt op de site van Green Deal Scholen. Klik hier om hun ervaringen te delen.

Download het volledige projectblad.

Project

  • Duurzame installaties, bouwfysica en brandveiligheidNieuwbouw en renovatie Clusius College Alkmaar

Sector

  • Onderwijs

Opdrachtgever

  • BOAG B.V.

Architect

  • Inbo
Volantis Systems & Energy
Ivo Blezer

Ivo Blezer

Senior Adviseur / Manager Systems & Energy

i.blezer@volantis.nl
+31 (0)6 11 70 75 03
+31 (0)77 400 55 15

Systems & Energy

Vanuit de Business Unit Systems & Energy zoeken wij naar systemen die niet alleen comfort, veiligheid en gezondheid bevorderen, maar ook zorgen voor een positieve footprint op de omgeving en het milieu. Systems & Energy is expertpartner voor zowel conceptueel ontwerp (VO), definitief ontwerp (DO) als uitvoering (voorbereiding en installatie) en beheer en management. Met de focus op Industrie, Zorg, Onderwijs en Overheid.

Contact

  • The Netherlands
Share This