Nieuwbouw Safari Resort Beekse Bergen

Nieuwbouw Safari Resort Beekse Bergen

Duurzaam en gasloos Safari Resort Beekse Bergen

Woensdag 18 april jl. heeft Beekse Bergen de deuren geopend van Safari Resort Beekse Bergen. Dit unieke resort, dat samen met Safaripark Beekse Bergen een complete safaribeleving biedt, is volledig duurzaam gebouwd en voorzien van een all-electric verwarming en tapwaterinstallatie. Oftewel volledig gasloos, al volledig volgens de nieuwe strategie in Nederland “van Gas los”.

Op 42 hectare van het park zijn 239 luxe lodges, Afrikaanse safaritenten en avontuurlijke boomhutten gebouwd. De vakantieverblijven staan verspreid langs savannes en bosgebieden, waardoor gasten meteen oog in oog staan met de meest bijzondere dieren.

Tevens is een prachtig centrumgebouw met mooi terras aan de savanne voorzien. In het centrum gebouw is een restaurant, bowlingbaan, speelparadijs en zwembad opgenomen.

Met deze uitbreiding waarborgt eigenaar Libéma de unieke en hoogwaardige dag- en verblijfsrecreatie in Nederland.

Bijdrage Volantis

Volantis heeft aan de realisatie van deze trendsettende verblijfsrecreatie een bijdrage mogen leveren ten aanzien van het ontwerpen en beoordelen van de mogelijke installatieconcepten voor verwarming, ventilatie, tapwater en alle elektra voorzieningen. De complete ondergrondse infravoorzieningen en nutsvoorzieningen op het park alsmede de koppeling met de openbare nuts voorzieningen, zoals elektra MS/LS, waterleiding, bluswatervoorzieningen, data en terrein- en parkeerplaatsverlichting zijn ontworpen en zijn compleet tot uitvoering gerede documenten en tekeningen uitgewerkt.

De prijs- en contractvorming is door Volantis begeleid en diverse installaties zijn tijdens de opleverfase beproefd en getoetst aan de vooraf opgestelde eisen.

Project

  • Duurzame installaties nieuwbouw Safari Resort Beekse Bergen

Sector

  • Leisure

Opdrachtgever

  • Libéma

Partner

  • Kragten
Volantis Systems & Energy
Ivo Blezer

Ivo Blezer

Senior Adviseur / Manager Systems & Energy

i.blezer@volantis.nl
+31 (0)6 11 70 75 03
+31 (0)77 400 55 15

Systems & Energy

Vanuit de Business Unit Systems & Energy zoeken wij naar systemen die niet alleen comfort, veiligheid en gezondheid bevorderen, maar ook zorgen voor een positieve footprint op de omgeving en het milieu. Systems & Energy is expertpartner voor zowel conceptueel ontwerp (VO), definitief ontwerp (DO) als uitvoering (voorbereiding en installatie) en beheer en management. Met de focus op Industrie, Zorg, Onderwijs en Overheid.

Contact

  • The Netherlands
Share This