Projectleider Omgevingsmanagement (Medior Consultant)

Projectleider Omgevingsmanagement (Medior Consultant)

Volantis Consultants, richt zich op de totale advisering van bouw-/renovatieprojecten (one-stop-shop). Onze kennisgebieden omvatten:

 • Omgevingsmanagement;
 • Bouwfysica (comfort en gezondheid);
 • Brandveiligheid;
 • Duurzaamheid.

Daarnaast wordt vanuit Volantis Consultants zorg gedragen voor een integrale projectaanpak, waarbij alle Volantis-disciplines en de overige disciplines (zoals architect, civiel ingenieur, e.d.) worden meegenomen. De rol van onze consultants is die van verbinder, overkoepelend aan de overige disciplines. Vanuit een helicopterview waken over het te realiseren totaal-projectresultaat. Onze consultants zijn leidend in de ontwerpfasen van projecten.

Volantis Consultants is nog een jonge groep, maar wel uitermate gedreven, vol energie en werkend vanuit een team-gedachte. “Met elkaar” is de spiegel die wij ons steeds voorhouden. De inzet, betrokkenheid en expertise wordt door onze opdrachtgevers zeer gewaardeerd. Dit komt tot uitdrukking in projectevaluaties, terugkerende/vaste opdrachtgevers, een sterke omzetgroei (> 30% per jaar), in een rendement van meer dan 10%.

Wij zijn op zoek naar

Voor de komende jaren voorzien wij een verdere doorzet van deze groei. Wij zijn daarom op zoek naar gedreven projectleiders Omgevingsmanagement (niveau: Medior Consultant). Als projectleider draag je zorg voor het zelfstandig uitvoeren van projecten op het gebied van omgevingsmanagement. Denk hierbij aan:

 • aanvragen omgevingsvergunningen;
 • opstellen ruimtelijke onderbouwingen;
 • ondersteunen in de aanvraagstrategie;
 • inventariseren/definiëren uitgangspunten;
 • deelname in ontwerpteams;
 • aansturen ondersteunende onderzoeken;
 • interactie met alle betrokkenen in het ontwerp-team
 • overleg/afstemming met bevoegd gezag

Bij deze werkzaamheden vormt de inhoudelijke discipline/expertise de solide basis.

Jouw doel is om ervoor zorg te dragen dat de noodzakelijke procedures op het juiste moment kunnen worden opgestart, om ervoor te zorgen dat een project volgens planning kan worden gerealiseerd.

Doelstelling is om samen te gaan werken naar een Senior Consultants-niveau; een rol waarin je als verlengstuk van onze organisatie Volantis vertegenwoordigt in ontwerpteams, de regie neemt in de project-ontwerpfase en de rol van intermediair tussen alle sterkhouders met verve vervult.

We zien deze functie als een tweede of derde baan, met als basis enkele jaren ervaring in een projectgerelateerde organisatie, die zich met omgevingsvraagstukken bezig houdt.

Inhoudelijke expertise op een of meerdere vakgebieden (bijvoorbeeld RO, emissies, externe veiligheid of geluid) is een must. Affiniteit met duurzaamheid/innovatie is een pre.

Waar ga je werken?

Ingenieurs- en consultancygroep Volantis ontzorgt, inspireert en verrast in elke fase van de levenscyclus van (bedrijfs)gebouwen en productiemiddelen: vanaf ontwikkeling tot realisatie en onderhoud.

Volantis is compact georganiseerd en speelt snel en flexibel in op elke uitdaging. Onze expertise is verdeeld over vijf Business Units. Deze units worden aangestuurd door leden van het Management Team, die een groot deel van hun tijd inhoudelijk meewerken aan projecten. Ze zijn volledig op de hoogte van de marktontwikkelingen van vandaag en anticiperen, samen met hun collega’s, continu op wat opdrachtgevers morgen zullen wensen.

De missie van Volantis is ‘Change the perspective’, oftewel anders denken, beter doen. Wij zijn creatief en durven gebaande paden te verlaten om te innoveren en daarmee te komen tot betere, slimmere, efficiëntere, effectievere en duurzamere oplossingen.

Wij blinken uit om mensen beter en comfortabel te laten werken, wonen en genieten. Dit doen we met liefde voor ons vak en een duurzame wereld. We zijn ondernemend en werken met innovatieve passie om iedereen te blijven verwonderen.

Onze kernwaarden zijn Onderzoekend, Oorspronkelijk en Ondernemend

Let’s innovate, let’s do it better!

Meer informatie?

Voor meer informatie kun je telefonisch of per e-mail contact opnemen met sollicitatie@volantis.nl.

Heb jij interesse en wil je aan het werk binnen ons team? Stuur dan direct je CV met een motivatiebrief naar: sollicitatie@volantis.nl.

Upload je CV als PDF, DOC of DOCX:

Upload je Motivatie als PDF, DOC of DOCX:

Werken bij Volantis

Wij zijn Volantis

Contact

 • The Netherlands