Senior constructeur Building & Structures

Senior constructeur Building & Structures

Senior constructeur Building & Structures

Als enthousiaste senior constructief ontwerper maak je onderdeel uit van een team van modelleurs, constructeurs, constructief ontwerpers en adviseurs op HBO- en WO(+)-niveau. Je maakt ontwerpen van moeilijke en specialistische constructies, delegeert zaken naar andere constructeurs en bent aanspreekpunt voor in- en externe ontwerpzaken, je treedt op als projectleider en je bewaakt kwaliteit, geld en procesvoortgang. Je signaleert kansen in de markt en anticipeert hierop.

Je belangrijkste taken zijn:

 • Het ontwerpen van moeilijke en specialistische constructies en het vervaardigen of aansturen van ontwerp- en uitvoeringsberekeningen voor alle voorkomende constructies in beton, staal, hout en mogelijk nieuwe materialen.
 • Aansturen en controleren reken- en tekenwerk van medewerkers of derden.
 • Vanuit een technisch en budgettair oogpunt aansturen en bewaken dat ontwerp- en uitvoeringsprocessen en activiteiten volgens de vastgestelde uitgangspunten verlopen.

Wat vragen wij van jou?

 • Je bent een ervaren Constructief Ontwerper en enthousiaste projectleider die graag het voortouw neemt in zowele interne als externe (vaak) multidisciplinaire projectteams. Je voelt je thuis in een mensgerichte en professionele cultuur. Jij bent resultaatgericht met focus op planmatig werken, budgetteren en sturing op basis van een voor iedereen duidelijk werkpakket.
 • Je weet overzicht te houden op inhoudelijke zaken zonder de grip op voortgang en kwaliteit te verliezen.
 • Je bent altijd op zoek naar innovatieve duurzame oplossingen maar denkt ook pragmatisch vanuit kosten, en je brede ervaring staat borg voor kwaliteit.

Inhoudelijk beschik je over:

 • HBO +/ Academisch werk- en denkniveau, bij voorkeur TU/d Civiele Techniek afstudeerrichting Constructies of TU/e Structural Design;
 • Ervaring met 3D ontwerp-, reken- en modelleer systemen en enthousiasme om dit te verdiepen;
 • Zo mogelijk specialistische kennis op het gebied van beton, staal, hout of glas;
 • Tenminste vier tot zeven jaar aantoonbare ervaring als projectleider/constructief ontwerper bij een Ingenieursbureau of een groot aannemersbedrijf;
 • Ervaring met aansturen en leiden van een dynamisch projectteam.
 • Werkervaring in de industrie is een pré.

Wat bieden wij je?

Een uitdagende en zeer afwisselende baan in een inspirerende werk omgeving bij een organisatie die volop in ontwikkeling is. Uiteraard hoort hier een passend salaris en goede secundaire voorwaarden bij. Ook zijn er ruime mogelijkheden voor opleidingen & trainingen.

Waar ga je werken?

Ingenieurs- en consultancygroep Volantis ontzorgt, inspireert en verrast in elke fase van de levenscyclus van (bedrijfs)gebouwen en productiemiddelen: vanaf ontwikkeling tot realisatie en onderhoud.

Volantis is compact georganiseerd en speelt snel en flexibel in op elke uitdaging. Onze expertise is verdeeld over vijf Business Units.  Deze units worden aangestuurd door leden van het Management Team, die een groot deel van hun tijd inhoudelijk meewerken aan projecten. Ze zijn volledig op de hoogte van de marktontwikkelingen van vandaag en anticiperen, samen met hun collega’s, continu op wat opdrachtgevers morgen zullen wensen.

De missie van Volantis is ‘Change the perspective’, oftewel anders denken, beter doen. Wij zijn creatief en durven gebaande paden te verlaten om te innoveren en daarmee te komen tot betere, slimmere, efficiëntere, effectievere en duurzamere oplossingen.

Let’s innovate, let’s do it better!

Meer informatie?

Voor meer informatie kun je telefonisch (077-3515551) of per e-mail contact opnemen met Luc Stoot, Business Unit Manager van Volantis Building & Structures of stuur direct jouw CV met een motivatiebrief naar: l.stoot@volantis.nl.