Senior constructeur “Building&Structures”

Senior constructeur “Building&Structures”

Senior constructeur “Building&Structures”

Voor onze vestiging in Venlo zoeken wij een senior constructeur met gedegen technische kennis en uitgebreide ervaring met ontwerpen. Ons team is jong en enthousiast en we hebben nog ruimte voor een ervaren team player.

Als senior constructeur ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen en berekenen van constructies van gebouwen en kleine civiele kunstwerken. Tevens geef je binnen jouw projecten leiding aan een team van modelleurs, constructeurs, en adviseurs op HBO- en WO(+)-niveau. Je wilt graag jouw kennis delen met de andere constructeurs en voert het nodige overleg op inhoud met opdrachtgevers.

Jouw belangrijkste taken zijn:

  • Het ontwerpen van (specialistische) constructies en het vervaardigen van ontwerp- en uitvoeringsberekeningen voor alle voorkomende constructies in beton, staal, hout en mogelijk nieuwe materialen.
  • Begeleiden en controleren van reken- en tekenwerk van jouw teamleden.
  • Vanuit een technisch en budgettair oogpunt aansturen en bewaken dat ontwerp- en uitvoeringsprocessen en activiteiten volgens de vastgestelde uitgangspunten verlopen.

Wat vragen wij van jou?

Je bent een ervaren constructeur en projectleider, die graag het voortouw neemt in zowel interne- als externe multidisciplinaire projectteams. Je bent resultaatgericht met een focus op planmatig werken, budgetteren en sturing op basis van een voor iedereen duidelijk werkpakket. Zonder grip op de voortgang en kwaliteit te verliezen, weet je het overzicht te houden op inhoudelijke zaken.

Je beschikt over:

  • HBO+/Academisch werk- en denkniveau, bij voorkeur TU Delft Civiele Techniek afstudeerrichting Constructies of TU/e Structural Design.
  • Ervaring met ontwerp-, reken- en modelleer systemen en enthousiasme om dit te verdiepen.
  • Zo mogelijk specialistische kennis op het gebied van beton, staal, hout of glas.
  • Tenminste vijf jaar aantoonbare ervaring als “senior constructeur/projectleider constructief ontwerpen” bij een Ingenieursbureau of een aannemersbedrijf.
  • Ervaring met aansturen en leiden van een dynamisch projectteam.
  • Inzicht in realisatiekosten van constructietypen om een gefundeerde keuze voor de meest economische constructie voor de klant te kunnen maken is wenselijk.

Wat bieden wij?

Een uitdagende en afwisselende baan in een inspirerende werkomgeving bij een organisatie die volop in ontwikkeling is. Uiteraard hoort hier een passend salaris en goede secundaire voorwaarden bij. Ook zijn er ruime mogelijkheden voor opleidingen & trainingen.

Waar ga je werken?

Onderzoekend, Oorspronkelijk en Ondernemend, dat zijn onze kernwaarden.

Ingenieurs- en consultancygroep Volantis ontzorgt, inspireert en verrast in elke fase van de levenscyclus van (bedrijfs)gebouwen en productiemiddelen: vanaf ontwikkeling tot realisatie en onderhoud.

Volantis is compact georganiseerd en speelt snel en flexibel in op elke uitdaging. Onze expertise is verdeeld over vijf Business Units. Deze units worden aangestuurd door leden van het Management Team, die een groot deel van hun tijd inhoudelijk meewerken aan projecten. We zijn  een multidisciplinair advies- en ingenieursbureau en zijn met name werkzaam in de industrie, zorg, onderwijs en leassure.

‘Change the perspective’, oftewel anders denken, beter doen, is ons motto. Wij zijn creatief en durven gebaande paden te verlaten om te innoveren en daarmee te komen tot betere, slimmere, efficiëntere, effectievere en duurzamere oplossingen. Let’s innovate, let’s do it better!

Meer informatie?

Enthousiast geworden? Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met Luc Stoot, Business Unit Manager van Volantis Building & Structures (telefoon: 06-46283159, e-mail l.stoot@volantis.nl). Je mag Luc ook rechtstreeks jouw CV met een motivatiebrief e-mailen.