Uitbreiding Rockwool Roermond

Uitbreiding Rockwool Roermond

Uitbreiding Rockwool Roermond

Deze maand wordt bij ROCKWOOL gestart met de bouwkundige werkzaamheden voor de uitbreiding van de Grodan mattenlijn. Het betreft zowel een productie- alsook een logistiek gerelateerde aanbouw aan de huidige fabriek.

Gedurende de laatste jaren heeft Grodan een jaarlijkse gestage groei meegemaakt voor de belevering groeimatten. Deze groei is aanleiding om de capaciteit in de fabriek uit te breiden om ook in de toekomst te kunnen blijven voldoen aan de toenemende vraag. De ROCKWOOL Groep heeft besloten om deze uitbreiding te realiseren in de fabriek in Roermond.

Volantis is bij dit uitbreidingsproject gedurende twee fases betrokken, namelijk het ontwerptraject en de uitvoeringsbegeleiding. Het afgelopen half jaar heeft Volantis, onder leiding van projectmanager Eric Meuwissen, dit project van schetsontwerp tot aan bestek volledig multidisciplinair uitgewerkt. Hierbij is gebruik gemaakt van een eigen integraal ontwerpteam: architectuur, bouwkundig, constructief, installatietechnisch E & W, (brand)veiligheid en vergunningen.

Naast het integraal ontwerpen, is er tijdens het aanbestedingsproces geadviseerd over de aanpak, de procedure, de beoordelingen, het spiegelen van prijzen en de contractvorming. De oplevering van de bouwkundige uitbreiding is gepland voor medio 2021, terwijl de daaropvolgende oplevering en ingebruikname van de productiemachines gepland staat voor begin 2022. Gedurende de periode t/m de zomer van 2021 vindt begeleiding tijdens de uitvoering plaats en wordt er toezicht op de kwaliteit van de diverse disciplines gehouden.

Meer informatie

Heb je vragen of wil je meer weten over dit onderwerp?
Neem dan gerust contact op met:

Tom Cremers
Technisch Commercieel Manager
t.cremers@volantis.nl

Contact

  • The Netherlands