Wij automatiseren jouw gebouwanalyse!

Wij automatiseren jouw gebouwanalyse!

Volantis Insights automatiseert jouw gebouwanalyse!

 

Volantis innoveert en ontwikkelt continu, trots zijn we dan ook op ons eigen ontwikkelde analyse tool, Volantis Insights.
Volantis Insights maakt prestaties op energie gebied van gebouwen inzichtelijk. BrabantWonen is al jarenlang een vaste klant en gebruikt sinds kort deze nieuwe tool. Ties van Hoof, Adviseur Bedrijfsbureau, legt uit waarom zij vaste partner zijn en Volantis Insights in de organisatie hebben geïntegreerd.

Samenwerking Brabant Wonen – Volantis
Onze zorgcomplexen zijn complex en dat vergt een adviseur met specialisme. Het is daarin belangrijk dat onze partner kennis heeft op alle installatiegebieden voor zowel de E en de W vakgebieden. Doordat Volantis deze specialisme in huis heeft zijn ze een partner op inhoudelijk vlak richting de contractpartijen en adviseert ons op het gebied van het verduurzamen en onderhouden van installaties. Volantis ontzorgt ons!

“Wij als BrabantWonen willen meer inzicht in het energiebruik van gas en electra om de juiste keuzes te maken en verder te verduurzamen. Volantis Insights geeft dit inzicht!”


Volantis Insights

Wij als organisatie willen meer inzicht in het energieverbruik van gas en electra. Volantis Insights geeft inzicht. Door middel van parameters sturen we onderbouwd op verduurzamingsopgaven. BrabantWonen werkt met maatschappelijk geld en dan wil je ten alle tijden aan kunnen tonen hoe het besteed wordt. Door Volantis Insights nemen we onze stakeholders op een valide en transparante manier mee in de investeringen, opbrengsten en comfort voor onze bewoners. We sturen volop op de CO2-reductie en kunnen onze acties en resultaten en besparingen continu tonen.

Daarnaast worden de installaties steeds complexer en het functioneren en monitoren vraagt dus om specifieke kennis. We hebben diverse gebouwen met allen een andere installatie, door Volantis Ingishts stuur en organiseer je alle gebouwen op een uniforme manier.

Het dagelijks gebruik binnen BrabantWonen
De eerste stap is het vullen van de dashboards. “De data is vanuit diverse gebouwen gekoppeld aan algoritmes, waardoor er berekeningen gedaan worden, waarvan de resultaten in de dashboards getoond worden”. Deze real time rapportages worden structureel behandeld in het management. Denk aan investeringen, je kunt specifiek de onderbouwing en het verwachtte resultaat van de investering toelichten. Buiten de managementinformatie wordt data ook gebruikt om real time, dagelijks, bij te sturen. Zo krijgen we bijvoorbeeld meldingen bij de afwijking van de temperatuur van leidingwater wat ervoor zorgt dat ons legionellabeheer geanalyseerd wordt en structureel verbeterd wordt. Je weet aan welke knoppen je moet draaien voor een lange termijn oplossing door per periode in het jaar de analyses te onderzoeken en vergelijken.

Het product
Volantis Insights maakt de prestaties op energie gebied van gebouwen inzichtelijk, een enorme tijdwinst doordat het niet meer handmatig uitgevoerd wordt. Je kunt gebouwen vergelijken, analyseren en de waarom vraag achterhalen? Door deze data pakt BrabantWonen direct de bron aan.

Meer informatie

Heb je vragen of wil je meer weten over dit product?
Neem dan gerust contact op met:

Tom Cremers
Technisch Commercieel Manager 
t.cremers@volantis.nl
06 29553471

Contact

  • The Netherlands