Young professional Arjan Stappers

Young professional Arjan Stappers

Young professional Arjan Stappers

Young professionals weten zich snel te ontwikkelen bij Volantis! Lees hieronder de carrière beleving van de afgelopen 2 jaar van Arjan Stappers.

Arjan, 27 jaar oud heeft in zijn 1e carrière stap bewust gekozen voor Volantis. Waarom?
Jonge starters kunnen keuzes maken voor multinationals, lokale of middelgrote ondernemingen. Ik ben iemand die houdt van korte lijnen, geen hiërarchie, contact met opdrachtgever, vrijheid en zelfstandigheid. Tijdens mijn stage bij een multinational merkte ik de hiërarchie en had sterk het gevoel dat het langer duurt voordat je de vrijheid hebt om ook door te groeien en carrière stappen maakt. Ik ben zelf vanuit mijn dorp al ondernemend ingesteld en dat ondernemerschap uit zich voor mij in vrijheid, zelfstandigheid en het snelle klantcontact.

Hoe zag je functie er de afgelopen 2 jaar uit?
Ik ben begonnen als junior Constructeur, de taakverdeling was 50% modelleren en 50% constructies berekenen onder begeleiding. Mijn huidige manager Luc Stoot creëert een open sfeer en we hebben veel individuele contactmomenten gehad waar duidelijk gevraagd wordt naar je eigen interesses. Ik kwam er al snel achter dat mijn interesse uit ging naar meer rekenwerk en projectmanagement en dit werd dan ook door mijn manager en het team mogelijk gemaakt. Na een half jaar kreeg ik meer zelfstandigheid in de constructieve rekenvragen en werd ik aan de hand genomen door een ervaren Projectmanager, Eric Meuwissen. Ik heb dan ook een erg goede persoonlijke begeleiding gehad, dankzij Eric heb ik me snel kunnen ontwikkelen. Ik mocht langs de zijlijn meekijken, werd betrokken bij het probleem, de opdracht en er werd continu om mijn input en advies gevraagd. Ik besef me dat dat bijzonder is dat een projectmanager zoveel tijd en aandacht geeft, maar dat typeert ook de cultuur van Volantis. Zij stimuleren dit en maken dit mogelijk.

Na 1,5 jaar maakte ik al de doorgroei naar Medior Constructeur.
Doordat je je zelf in een korte periode kunt laten zien en de werkgever aandacht heeft voor je interesses en ontwikkeling kreeg ik steeds meer zelfstandigheid. Volantis bood me een projectmanagement cursus aan, want dat past het beste bij mijn karakter en ambitie. Afgelopen maanden heb ik dan ook de IPMA D projectmanagement opleiding gevolgd wat voor een goede theoretische basis van projectmanagement zorgt. Doordat ik al veel mee had gelopen met de Projectmanager, herkende ik veel dingen en dacht vaak; daarom is dit zo aangepakt. Die praktische erkenning tijdens de opleiding heeft mij verder geholpen in mijn groei. Voorheen maakte je minder bewust de keuzes of redenatie, waarom pak je het zo aan? Denk hierbij aan het vaststellen van de kaders in een project. Wat behoort tot het project, maar het is ook juist belangrijk om uit te sluiten wat niet binnen het project valt.

Wat heeft ervoor gezorgd dat je binnen Volantis de kans hebt gekregen om snel door te groeien?
Volantis creëert een open cultuur, geeft je snel vertrouwen en je mag fouten maken. Hierdoor leer je snel. Volantis heeft een open structuur, er is altijd de mogelijkheid om even kort te sparren met de collega’s om je heen. Dat is prettig samenwerken. Tevens heb ik het geluk gehad dat Eric Meuwissen, een kwalitatieve en ervaren projectmanager, me overal in mee heeft genomen tijdens het project. Het voelt voor mij als een “snelstage” in combinatie met IPMA D wat ervoor zorgt dat ik klaar ben om mijn carrière voort te zetten binnen Volantis en initiatieven mee op te pakken. Zo is het tweewekelijks constructie overleg mijn initiatief. Ik vind kennisdeling erg belangrijk en heb het initiatief opgepakt om structureel met een lunch onze uitdagingen, knelpunten en fouten te bespreken met al mijn 11 collega’s van team Building & Structures. Ik verzamel de onderwerpen, zit het overleg voor en bepaal de agenda. Dit is alleen mogelijk doordat mijn manager Luc vertrouwen geeft en goed los kan laten.

Kortom ik heb de kansen gekregen doordat ik mezelf echt heb kunnen laten zien in korte tijd waardoor je ontwikkeling in een stroomversnelling gaat.

Hoe ik mijn toekomst voor me zie.
Ik wil mijn technische kennis blijven ontwikkelen in combinatie met projectmanagement. Ik word steeds zelfstandiger en wil langzamerhand mijn eigen projecten opzetten en gaan trekken. Door de 5 diverse business units/disciplines binnen Volantis met hun eigen specialisme kan ik multidisciplinaire projecten in de toekomst oppakken. Dat biedt perspectief om me breed te kunnen ontwikkelen en echt de complexiteit en uitdagingen van een projectmanager te ervaren.

Benieuwd wat Volantis voor een carrière perspectief te bieden heeft?

Neem dan gerust contact op met:

Maud Willems
HR Manager, 0651565757
m.willems@volantis.nl

Contact

  • The Netherlands